Stage Social Media Held(in) bij Transavia

Functieomschrijving

Wij zoeken jou als Social Media Held(in)

Binnen Team Brand Campaigns van Transavia zijn wij voor september 2022 op zoek naar een Social Media Held(in). Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stage in een zeer beweeglijke omgeving? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!


Wat ga je doen?
In jouw stage als Social Media Held(in) houd jij je samen met de Content & Campagne specialisten in het team onder andere bezig met de uitingen op alle social media kanalen van Transavia. Dit betekent dat jouw content in heel Nederland en de rest van Europa te zien is. Je werkt samen met reclamebureaus en denkt mee over onze contentstrategie.

Verder neem je deel aan het wekelijkse redactieoverleg. In deze meetings zit je samen met verschillende content-, communicatie- en campagnespecialisten. Hierdoor kun je nog meer kennis opdoen.

Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je ook eigen projecten. Hier heb je zelf natuurlijk ook een stem in. Ben jij bijvoorbeeld degene die helemaal in ons YouTube-kanaal duikt, of juist degene die de volgende geniale inhaker bedenkt?


Concreter?

 • Samen met het social media bureau en jouw content collega’s maak jij de maandkalender voor de social media kanalen;
 • Je analyseert de prestaties van de social posts en bedenkt hoe we dat de volgende keer nog slimmer kunnen doen;
 • Vanuit natuurlijk enthousiasme kom je met nieuwe ideeën om met onze social media kanalen op de laatste trends in te springen;
 • Je zorgt ervoor dat er elke vrijdag om 16.00 uur een nieuwe YouTube aflevering online komt;
 • Tot slot ga jij graag over tot uitvoering om jouw projecten daadwerkelijk neer te zetten.

Functievereisten

Wie ben jij?

Je volgt een leuke studie in de communicatie/marketing wereld en je wilt je alvast oriënteren bij een bedrijf dat jou aanspreekt. Je wilt niet zomaar een stage, maar zoekt een bedrijf waar je echt wat toevoegt, je verantwoordelijkheden hebt en samenwerkt met vriendelijke collega’s. Transavia biedt jou die mogelijkheid!


Voor deze vacature van Social Media Held(in) bij Transavia heb je veel in huis, want:

 • Je bent een 3e of 4e jaars HBO/WO student;
 • Je bent vijf dagen in de week beschikbaar (40 uur) voor een periode van 20 weken;
 • Je hebt passie voor content en social media;
 • Je pakt kansen met beide handen aan;
 • Je bent creatief en eigenzinnig;
 • Je bent gemotiveerd en weet elke keer een nieuwe invalshoek te vinden;
 • Je denkt niet in problemen maar juist in oplossingen;
 • Je beschikt over een goede dosis humor;
 • Je bent ‘flexibel’, ofwel continu veranderingsbereid. Dit hebben we nodig om steeds beter te worden in wat we doen en mee te bewegen met de continue veranderende wereld om ons heen;
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Waar ga je aan de slag?

Je komt te werken binnen ‘Team Brand Campaigns’. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de externe doorvertaling van het merk naar de consument. De hoofddoelstellingen zijn het optimaliseren van het merkimago en de merkvoorkeur. Het team bestaat uit campagne- en contentspecialisten die allen bijdragen aan de gezamenlijke hoofddoelstellingen.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een stagevergoeding van 340 euro bruto per maand;
 • Verantwoordelijkheid om je stage naar eigen inzicht vorm te geven;
 • Goede begeleiding en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een toffe werklocatie op Schiphol-Oost, maar ook deels vanuit huis werken;
 • Vriendelijke & bevlogen collega’s;
 • Wij werken hard, maar er wordt ook hard gelachen;
 • Mogelijkheid tot deelname aan ‘Young Transavia’. Leuk om te weten, Young Transavia organiseert activiteiten voor alle Transavia collega’s onder de 35.


Over Transavia

Ons motto is: "We make low cost feel good". We zetten daarbij graag een stap extra voor onze passagiers en voor elkaar. De sfeer in de organisatie kenmerkt zich door bevlogen medewerkers met een groen hart! Iedere dag werken we met elkaar samen om een gemeenschappelijk doel te behalen; een memorabele klantbeleving.

Als zelfstandige airline binnen de AIR FRANCE-KLM Groep verzorgen wij al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 100 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Bij Transavia werken gemiddeld 2500 collega’s: 230 bij de Technische Dienst, 600 piloten, 1300 cabin attendants en 370 kantoormedewerkers.

Transavia is een dynamische organisatie (never a dull moment) die continu probeert bij te blijven in een veranderende luchtvaartwereld. Wil jij graag werken in een omgeving met enthousiaste daadkrachtig collega’s die oog hebben voor elkaar? Krijg je energie van verandering en vernieuwing en voel jij je het prettigst in een omgeving waar je regisseur bent van je eigen werk? Solliciteer dan snel!


Wil je solliciteren?
Ben jij de Social Media Held(in) die wij zoeken en kom je onze vloot versterken voor 40 uur per week? Solliciteer dan vóór 6 augustus 2022 via onderstaande button. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boyd van Schaaik via boyd.vanschaaik@transavia.com. Hij komt graag met je in contact!


Jouw sollicitatieprocedure

 1. Je solliciteert op de vacature! Binnen twee weken bekijken wij je sollicitatie en hoor je of wij je uitnodigen voor een gesprek;
 2. Eerste contact: Wij bellen je om kennis te maken en een afspraak in te plannen;
 3. Het gesprek: Er volgt een gesprek met potentiële collega’s;
 4. Is er een match? Dan begint jouw reis bij Transavia! Wel moet je wegens (luchtvaart)veiligheidseisen eerst een screening doorlopen en maakt een antecedentenonderzoek deel uit van de procedure.
 5. En voordat je het weet stap je bij ons aan boord!

Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze stage vacature Social Media Held(in) bij Transavia? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe stagiaire graag zelf.